GreenStar

Talviloma Joensuussa

Nauti talvesta Joensuussa

Joensuu on Pohjois-Karjalan pääkaupunki. Se sijaitsee Itä-Suomessa noin 450 kilometrin etäisyydellä maan pääkaupunkista Helsingistä.

Joensuun alue tarjoaa loistavat mahdollisuudet talviliikkumiselle, sekä murtomaahiihdon että laskettelun ystäville. Esimerkkeinä Kansallispuisto Koli (55 km Joensuusta, hiihtokeskus Mustavaara (20 km Joensuusta), Kontiolahti (20 km Joensuusta), Pärnävaaran ulkoilukeskus (15 km Joensuusta) ja Lykynlampi (10 km Joensuusta).

Hiihtoladut Joensuun keskustassa sekä sen ympärillä

Jos pidät murtomaahiihdosta, niin Joensuun kaupunki yllättää sinut itsetehdyillä laduillaan. Voit aloittaa hiihtomatkasi keskustasta ja pääset latuja pitkin miltei kaikkialle. Hiihtolatukartta online.


Suurin osa laduista ovat yhteydessä toisiinsa. Esimerkiksi, pääset suoraan Utrasta (Joensuu) Kontiolahteen hyvälaatuisia latuja pitkin. Kartasta voi nähdä hiljattain uudistetut hiihtoladut sinisellä värillä. 
Jos pidät korkeuseroista ladulla, mäkisimpiä latuja löydät Lykynlammelta ja Repokalliolta. Tähän aikaan vuodesta (Helmikuu), voit nautiskella hiihdosta myös joen,- ja järven jäällä. Joensuun kaupunki tarjoaa erilaisia lyhyempiä ja pitempiä (1-2 päivää) luonto, - ja hiihtopolkkureittejä. Lisätietoa.

Kolin kansallispuisto

Niille jotka suosivat hiihtokeskuksia Kansallispuisto Koli on loistava vaihtoehto. Kolilta löydät erinomaiset hiihtoladut sekä lukuisia muita mahdollisuuksia sekä murtomaahiihdon että laskettelun ystäville. 

Ladut ja murtomaahiihto: Latujen yhteispituus n. 80 km, valaistuna niistä 25km, ensilumen latu 8 km, jääladut n. 20km, kauden pituus joulu-huhtikuu, 4 tulipaikkaa, latukahviloita, hiihdon opetusta, reaaliaikainen kunnossapidon seuranta, välinevuokrausta.

Ukko-Kolin rinteet: 6 rinnettä, pisin rinne 1500 km, suurin korkeusero 230m, 3 valaistua rinnettä, 6 lumetettua rinnettä, 4 hissiä, hiihtokoulu, välinevuokraamo, 3 rinneravintolaa.

Mitä muuta löydät Kolilta: Koiravaljakkosafarit, lumikenkäily, moottorikelkkasafarit, porotilavierailut. http://www.koli.fi

Kontiolahti ja laskettelukeskus Mustavaara

Ammattilaisempaan käyttöön Joensuun laduista soveltuu parhaiten Kontiolahti. Joulukuusta huhtikuuhun Kontiolahti tarjoaa kilparatoja 2-7,5 kilometriin ja latuja kevyemmälle harjoittelulle 10-20 kilometriin. Sinun on mahdollista kokeilla myös keinotekoisesti jäädytettyjä latuja. Yhden kerran hinta on 16 euroa ja kokopäivähinta 20 euroa.

Lisätietoa.

Laskettelukeskus Mustavaara sijaitsee Kontiolahdessa. Lyhyesti siitä: 4 rinnettä, rinteiden korkeusero - 90 m, laitevuokraus, pisin rinne 720 m, murtomaahiihtomahdollisuus, hiihtolatuja 14 km, valaistut rinteet ja ladut, ravintoloita ja kahviloita, ohjaajat, lumitykit, rinne lapsille, snowpark.

Mustavaaralla voi vuokrata suksia, luistimia ja muita talviliikuntavälineitä. Lue lisää linkistä.

Majoitus Joensuussa

GreenStar Hotel sijaitsee Joensuun keskustassa. Hotellin tarjoaa erikoistarjoksen hiihtoloman aikana (16.2-04.03.2018). Talvilomatarjous -20%. Varausaika: 13-16.2.2018. Majoittautumisaika: 16.2-4.3.2018. Koodi: TALVI. Varaa huone linkistä: www.greenstar.fi/fi/varaa

Tässä huoneessa voi majoittaa jopa kolme aikuista ja yksi lapsi.

Älä missaa erikoistarjousta! Muista käyttää varauskoodia "TALVI"!

Pitäkää lystiä Joensuussa!

-

Sää Joensuussa 19.2 - 29.2. 2017

Monet saattaa olla huolissaan lumisateesta, kylmyydestä ja lämpenemisestä matkan aikana hiihtokeskuksissa. Sääennusteet tälle ajankohdalle näyttää leutoa pakkasta, kevyttä lumisadetta ja tyyntä. Tämä tarkoittaa, että maassa on valkoinen ja puhdas lumipeite. Talvi on siis kauneimmillaan.

Suksien huoltopalvelu

Future Club Ry:n voitelumestarit tarjoavat viikonloppuisin maksullista voitelupalvelua Lykynlammella. Heidän hinnastonsa on seuraava:

  • Perinteisen hiihtotyylin suksien voitelu (pito + luisto) 15€
  • Suksien puhdistus 6€
  • Pitovoiteen lisäys 5€
  • Luistelusuksien luistovoitelu 11€
  • Uusien suksien pohjustus ja kelivoitelu 20€
  • Palvelu on avoinna viikonloppuisin 31.12.2016 - 26.02.2017 

Lisää toiminnasta.