Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju.

GreenStar mittaa, vähentää ja mitätöi toimintansa kasvihuonekaasupäästöt.

Varaa huone

GreenStar: ekologinen kaupunkihotelli

Hahmottelimme GreenStarin idean ensi luonnoksia jo 2000-luvun alkupuolella. Kantava ajatus oli perustaa hotelliketju, jossa sisäänrakennetulla ekologisuudella säästettäisiin sekä ympäristöä että kustannuksia. Näin voisimme tarjota vieraillemme laadukkaan ja fiksusti kustannustehokkaan majoituspalvelun suomalaisessa kaupunkikeskustassa.

GreenStarin periaatteisiin kuuluvat:

  • Luonnonmukaisuuteen ja hyvinvointiin keskittyminen, esimerkiksi mitä tulee aamiaisvalintoihin ja hotellissa käytettäviin materiaaleihin
  • Elämää helpottavien ja ympäristöystävällisten valintojen helpottaminen, esimerkiksi mahdollistamalla omien eväiden tuomisen hotellille ja päästöttömän liikkumisen
  • Yhteistyö paikallisten, samat vihreät ja vastuulliset arvot jakavien kumppaneiden kanssa

Jokaisen hotellimme ekologinen tarina on ainutlaatuinen. Koska suosimme paikallisia kumppaneita, käytetyt ratkaisutkin vaihtelevat. Jokaisen hotellimme omalta sivulta voit lukea lisää näistä hotellikohtaisista yksityiskohdista.

Ekologisuus on asia, joka ei tule koskaan valmiiksi. Jokainen hotellimme jatkaa matkaansa omalla vihreällä polullaan, kohti entistä ilmasto- ja ympäristöystävällisempää, hyvän mielen ja hyvän omantunnon majoituspalvelua. Vanhimmat hotellimme ovat tällä polulla jo pitkällä, uudemmilla matka on vasta alkamassa.

Hotelliketjun tasolla lähitulevaisuuden tärkeimpiin tavoitteisiimme kuuluu vastuullisuusviestinnän tehostaminen. Haluamme osoittaa läpinäkyvästi, että toimintamme ei vain näytä vihreältä, vaan todella on sitä.

GreenStar on Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju. Vuonna 2018 tilasimme ympäristöinsinööri Matias Sivoselta kartoituksen mahdollisesta polustamme hiilineutraaliksi. Sen perusteella pyysimme Swecoa laskemaan toiminnan aikaiset päästömme vuodelta 2019. Hiilidioksidpäästöjen vähennystoimet olivat jo entuudestaan oleellinen osa ekologista toimintaamme, mutta tietenkin jatkamme tulevaisuudessakin päästövähennysten tekemistä.

Swecon laskelmien perusteella mitätöimme kasvihuonekaasupäästömme. Palveluntarjoajana tässä oli selvityksessä suositeltu suomalainen CO2Esto, jonka kautta päästöt mitätöityvät siten, että Euroopan teollisuus joutuu vähentämään vastaavan määrän omia päästöjään sinä vuonna.

Kaikki yllä kuvattuihin toimiin liittyvät dokumentit löytyvät “Asiakirjat ja sertifikaatit”-välilehdeltä. Tiedot vuoden 2019 laskennasta ja kompensaatiosta lisätään tänne lähiaikoina.

  • Ympäristöinsinööri Matias Sivosen selvitys GreenStarin mahdollisuuksista saavuttaa hiilineutraalius
  • GHG-protokollan mukaiset päästölaskelmat vuodelta 2019: Joensuu, Jyväskylä, Lahti, laskurin meille teki Sweco
  • Yhden hotelliyöpymisen ilmastovaikutukset Hotel GreenStarissa, Syke elinkaariklinikka, 2017
  • Todistus GreenStarin käyttämän Nordic Green Energyn sähkön alkuperästä

Tarinamme

Vaikka GreenStar onkin itsenäinen konsepti ja liikeidea, sen syntymää on mahdotonta kuvata kertomatta olosuhteista, joissa se syntyi.

GreenStarin toimitusjohtaja Kristian Ikonen on joensuulaisen hotelli- ja ravintola-alan yrittäjän Reijo Ikosen poika. Reijo Ikosen yritys aloitti toimintansa jo 1960-luvulla. Menneinä aikoina hotelli- ja ravintola-alalla toimittiin usein melko tehottomasti ja tuhlailevasti, oli kyse sitten ruokahävikistä, rakennusten kunnosta tai työnteon prosesseista…

Lue lisää