Suomen ensimmäinen
hiilineutraali hotelliketju

Greenstarin periaatteisiin kuuluvat

Luonnonmukaisuuteen ja hyvinvointiin keskittyminen
esimerkiksi mitä tulee aamiaisvalintoihin ja hotellissa käytettäviin materiaaleihin

Elämää helpottavien ja ympäristöystävällisten valintojen helpottaminen
esimerkiksi mahdollistamalla omien eväiden tuomisen hotellille ja päästöttömän liikkumisen

Yhteistyö paikallisten kumppaneiden kanssa,
jotka jakavat samat vihreät ja vastuulliset arvot

Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju

GreenStar mittaa, vähentää ja mitätöi toimintansa kasvihuonekaasupäästöt.

Varaa huone

Ekologinen

Jokaisen hotellimme ekologinen tarina on ainutlaatuinen. Koska suosimme paikallisia kumppaneita, käytetyt ratkaisutkin vaihtelevat. Jokaisen hotellimme omalta sivulta voit lukea lisää näistä hotellikohtaisista yksityiskohdista.

Ekologisuus on asia, joka ei tule koskaan valmiiksi. Jokainen hotellimme jatkaa matkaansa omalla vihreällä polullaan, kohti entistä ilmasto- ja ympäristöystävällisempää, hyvän mielen ja hyvän omantunnon majoituspalvelua. Vanhimmat hotellimme ovat tällä polulla jo pitkällä, uudemmilla matka on vasta alkamassa.

Hotelliketjun tasolla lähitulevaisuuden tärkeimpiin tavoitteisiimme kuuluu vastuullisuusviestinnän tehostaminen. Haluamme osoittaa läpinäkyvästi, että toimintamme ei vain näytä vihreältä, vaan todella on sitä.

Hiilineutraali

GreenStar on Suomen ensimmäinen hiilineutraali hotelliketju. Vuonna 2018 tilasimme ympäristöinsinööri Matias Sivoselta kartoituksen mahdollisesta polustamme hiilineutraaliksi. Sen perusteella pyysimme Swecoa laskemaan toiminnan aikaiset päästömme vuodelta 2019. Hiilidioksidpäästöjen vähennystoimet olivat jo entuudestaan oleellinen osa ekologista toimintaamme, mutta tietenkin jatkamme tulevaisuudessakin päästövähennysten tekemistä.

Swecon laskelmien perusteella mitätöimme kasvihuonekaasupäästömme. Palveluntarjoajana tässä oli selvityksessä suositeltu suomalainen CO2Esto, jonka kautta päästöt mitätöityvät siten, että Euroopan teollisuus joutuu vähentämään vastaavan määrän omia päästöjään sinä vuonna.

Dokumentit ja sertifikaatit

  • Ympäristöinsinööri Matias Sivosen selvitys GreenStarin mahdollisuuksista saavuttaa hiilineutraalius
  • GHG-protokollan mukaiset päästölaskelmat vuodelta 2019: Joensuu, Jyväskylä, Lahti, laskurin meille teki Sweco
  • Yhden hotelliyöpymisen ilmastovaikutukset Hotel GreenStarissa, Syke elinkaariklinikka, 2017
  • Todistus GreenStarin käyttämän Nordic Green Energyn sähkön alkuperästä

Tarinamme

Vaikka GreenStar onkin itsenäinen konsepti ja liikeidea, sen syntymää on mahdotonta kuvata kertomatta olosuhteista, joissa se syntyi.

GreenStarin toimitusjohtaja Kristian Ikonen on joensuulaisen hotelli- ja ravintola-alan yrittäjän Reijo Ikosen poika. Reijo Ikosen yritys aloitti toimintansa jo 1960-luvulla. Menneinä aikoina hotelli- ja ravintola-alalla toimittiin usein melko tehottomasti ja tuhlailevasti, oli kyse sitten ruokahävikistä, rakennusten kunnosta tai työnteon prosesseista…

Lue lisää